Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article



Not: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur sadece data türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

Public muvasala belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

C# programlama dilinde tanımlanan ve metot olarak adlandırılan mesleklevlerin yeti adresini avlamak için kullanılan bünyeya delegate veya temsilci denir.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape dershaneında alan düz ve override edilen Draw metodundan geliyor. Sair üç satır ise MyShape derslikına geçerli arayüzden mevrut metotlardan geliyor.

sınıfını BankAccount rahatlettik sonra, bayağıdaki kodda LineOfCreditAccount gösterildiği kabil oluşturucuyu yeni esas oluşturucuyu çağıracak şekilde değmedarımaişettirebilirsiniz:

Temsilcilerin gayrı bir kullanma nedeni ise muamele neticelerinin kayıt altına (log) aldatmaınmasıdır.

Bu alanda veya sair bir alanda, benim ve gayrı yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz mazmunına gelmemektedir.

Şimdi bu sayfada lakırtııtımla alakalı teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla müteallik bahisşalım.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

Person dershaneından sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor hırçın takdirde hata düzenırız.

Yukarıdaki verdiğim derslere bölüm atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler kabil. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi salık ederim.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Mukteza çalışmalemler, Student sınıfında örgülıyor.

TextAlign    C# Object Kullanımı               :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan hatlmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlamlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page